Att hålla sig frisk och kry

Under perioder på året så kanske vi känner oss mer hängiga än andra tider på året. Vissa har enklare för att hålla sig frisk och kry. Andra har en förmåga att dra på sig förkylningsvirus och annat som gör att man insjuknar på olika sätt. Vårt immunförsvar är olika och vissa har en benägenhet att oftare vara sjuka och bli sängliggande.

Vintertid så blir vi lättare sjuka och det sprids en hel del virus runt om i vår närhet. Genom att träna så stärker vi våra kroppars immunförsvar som gör att det blir svårare för dessa förkylningsvirus att få grepp om oss. Se till att äta mer grönt och tänk på vad du stoppar i dig.

Det finns bra produkter som kan plussa på vitaminintaget under en period. Se till att fylla på din kropps behov av vitaminer under den period då det är mycket förkylningar som cirkulerar på skolor och arbetsplatser. Om du har blivit sjuk så håll dig hemma tills du blivit frisk. Vi smittar enkelt andra genom att gå iväg på arbetet eller till skolan om vi är förkylda.

Se till att vara renligare än vad du kanske brukar. Tvätta dina händer efter du varit på toaletten och speciellt innan du ska äta. Det kanske känns en smula överdrivet att hela tiden tvätta sig men oftast så sprider sig virus via händer och fingrar som oavsiktligt stoppas i ögon och mun. En flaska handsprit är alltid en fördel att ha tillgång till speciellt i tider då många är sjuka.