Förena nytta med nöje

Gillar du att titta på film, titta på tv, kolla in musikvideo på Youtube? Gör det och träna din kropp samtidigt. Man behöver inte skylla på dåligt med tid för att undvika att gympa och styrketräna. Och man behöver inte offra favoritserien på TV för att köra ett träningspass. Skaffa ett hemmagym och kombinera dina intressen – eller förena nytta med nöje.

Skaffa hemmagym

Det finns numera så smidiga hemmagym att de går lätt att montera ner och ställa undan när det inte används av paketlösningar för hemmagym. Det behövs inte stor plats för gymmet och du behöver inte skjuta undan alla möbler och förvandla ditt hem till ett stort fitnesscenter. För styrketräning behöver du bara hantlar, skivstång, vikter och en bänk. Dessa kan man enkelt packa undan när man inte använder dem. Det är även ett perfekt sätt att träna på om man är gravid: du håller kroppen i form utan att lämna hemmet!

Skapa din egen träningsmiljö

Ett lätt hemmagym behöver inte ruinera dig heller. Man kan lätt tro att en maskin kostar flera månadslöner, men de som man kan ställa upp hemma är faktiskt en riktigt bra ekonomi. Förena också nytta med nöje och kombinera din träning med din favoritmusik på stereon eller en kanonfilm i dvd-spelaren. Det är den stora fördelen mot att träna på gym: hemma är det du som väljer omgivning och någon slags underhållning som du själv bestämmer. Ett mycket bra komplement till fitness-studion. Miljön är inte minst viktig. Kanske musiken på gymmet är för hög eller av fel sort, eller blir du stressad av alla biffiga damer och herrar när du själv är i inledningsfasen av styrketräningen? Svaret kan vara att välja ett hemmagym och få kontroll över många fler parametrar själv.