Må bättre med hjälp av ridning

Hästar har sedan lång tid tillbaka levt sida vid sida med oss människor. Att rida är än idag populärt, men absolut inte lika vanligt som det varit under historiens gång. Detta är väldigt synd då få träningsformer ger så goda hälsoeffekter samtidigt som det är så roligt!Att vara ute i naturen och andas frisk luft är den bästa balsamen för själen samtidigt som det är direkt nödvändigt för hälsan att komma ut i naturen då och då. Få träningsformer erbjuder den sociala träningsmöjligheten som ridning gör. För att komma igång med ridning kan du vända dig till en ridskola.

Utrustning

Du kan själv välja om du endast vill låna utrustning från ridskolor och stall eller om du vill köpa din egen. Vill du verkligen satsa på ridningen kan det vara en bra idé att investera i egen ordentlig utrustning. En egen hjälm är alltid bra att ha då det är viktigt för säkerheten att passformen är bra. Skulle du falla av ska hjälmen sitta stadigt på huvudet. Investera också tidigt i ett par ridbyxor. De har inga sömmar på insidan och på så sätt undviker du skavsår. Dessutom behövs stövlar eller skor med klack. Klacken förhindrar att foten glider genom stigbygeln och du riskerar då inte att fastna med foten i stigbygeln och släpas efter hästen om du skulle falla av. Du hittar allt detta på www.sportamore.se. De har en mängd olika produkter, både för dig som bara behöver det grundläggande och för dig som verkligen vill satsa på ridningen.

Träna på hästryggen

Att rida kräver mer än att bara sitta på hästryggen: du måste kunna samarbeta med hästen. Kontroll och koncentration är viktigt när du sitter på hästryggen. Det är tufft inte minst fysiskt, utan även mentalt då du måste kunna kombinera dessa komponenter för att kunna rida. Stallsysslor som att mocka och rykta ger också träning samtidigt som du övar ditt tålamod. Du får med andra ord en helkroppsträning.Alla kan börja rida och bli bra på det, oavsett ålder och fysiska förutsättningar – det menar en av Sveriges bästa ryttare. Det en väldigt rolig och tacksam träningsform för den som vill bli vältränad. Du får vara ute i den friska, grönskande naturen mycket och har samtidigt möjlighet att umgås med både människor och djur på ett avslappnat sätt.