Rodd – En gammal klassisk träningsform

Rodd är en gammal klassisk träningsform där näst intill hela kroppen aktiveras. Det är ett bra sätt att träna både styrka, uthållighet och kondition.

Rodd, eller att ro, är inte mera svårförklarat än att det handlar om att få en båt i rörelse med hjälp av en eller flera åror. Alla som någon gång befunnit sig i en situation där man tvingats anta utmaningen att ta sig från punkt A, till punkt B, med hjälp av en roddbåt, vet hur jobbigt det i längden kan vara att hålla tempot uppe. Får man dessutom ökat motstånd i form av lite vågor i motgående riktning, förvandlas situationen ganska fort till ett riktigt utmanande träningspass, även för den mest vältränade individ.

Rodd är något som ganska omgående bygger upp mjölksyra och för dig som vill träna upp din uthållighet, en helt fantastisk bra träningsform att förlita dig på. Om man inte har tillgång till någon form av roddbåt, fungerar det rent träningsmässigt lika bra med en roddmaskin. Du kan antingen hitta typer av dessa på ditt lokala gym, eller göra en smart investering för din hälsa och faktiskt införskaffa en själv. En roddmaskin är något som du kommer ha nytta av genom hela livet och ett skonsamt sätt att träna, om man jämför med många andra träningsformer som ger liknande resultat.

Du tränar som sagt både styrka, uthållighet och kondition och sätter hela din kropp i rörelse, till och med benen får jobba! Vi hävdar dessutom att det är något meditativt över det hela, där du får tillfälle att rensa skallen, samtidigt som du ger kroppen den välbehövliga träning som den behöver. Tränar du enbart för att hålla kroppen i trim, är rodd ett fantastiskt bra alternativ, om du endast ska hålla dig till en och samma övning livet ut.