Planera din vinterträning redan nu

Vintern må fortfarande vara en bit bort. Men det betyder inte att du inte kan ta steget att börja lägga fram en bra plan för din vinterträning redan nu. Här delar vi med oss av några populära tips för vinterträning och förhoppningsvis kan du hitta något att prova på om du inte har en plan redo.

Skridskor

Att åka skridskor är inte bara roligt utan även bra konditions- och styrketräning.  Musklerna som får sig en ordentlig omgång inkluderar både lår- och sätesmuskler. Och då du glider fram över isen är det också en väldigt skonsam träning för knäna. Du behöver så klart ett par skridskor, men om du bara tänkt åka för tränings skulle kan du nöja dig fint med ett par billigare varianter.

Längdskidor

Vill du hellre ge dig ut i skog och mark är nog längdskidor ditt bästa val. Då du arbetar både med över- och underkroppen får du ett heltäckande träningspass, frisk luft och härlig naturupplevelse på en och samma gång. Utrustningen här kommer nog vara lite dyrare än bara ett par skridskor, men du kan alltid testa att köpa begagnat för att få ned priset något.

Löpning

Ett bra budget alternativ är så klart vinterlöpning där du tekniskt sett kan använda mycket av samma utrustning som du har andra tider på året. Du kan visserligen behöva justera din teknik något för att springa säkert på underlag som snö och och is.